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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
06/11/2017 |
Data da última atualização: |
09/02/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
MAMEDE, A. M. G. N.; SOARES, A. G.; OLIVEIRA, E. J. de; FARAH, A. |
Afiliação: |
Alexandra M. G. N. Mamede, UFRJ; ANTONIO GOMES SOARES, CTAA; EDER JORGE DE OLIVEIRA, CNPMF; Adriana Farah, UFRJ. |
Título: |
Volatile composition of sweet passion fruit (Passiflora alata Curtis). |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Chemistry, p. 1-10, Article ID 3497216, 2017. |
ISSN: |
2090-9063 |
DOI: |
10.1155/2017/3497216 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Passiflora alata Curtis (sweet passion fruit) is a native species grown in South America, especially in Brazil. In addition to being aromatic, its pulp is sweeter and less acidic compared to traditional commercial passion fruits, and this makes it highly appreciated
for fresh consumption. Its aroma is also very distinct from other passion fruit species but it has not been characterized so far. In the present study, for the first time, the volatile composition of sweet passion fruit was investigated. Two genotypes (BGM004
and BGM163) were evaluated and two SPME fibers were tested. Forty-five volatile compounds were properly identified and semiquantified. The carboxen-polydimethylsiloxane (CAR/PDMS) fiber presented better performance regarding both number and
concentration of compounds. Esters and terpenes were the main volatile classes. Methyl butanoate, methyl (E)-2-butenoate, ethyl butanoate, ethyl (E)-2-butenoate, methyl 2-hexenoate, and ethyl-2-hexenoate were among major compounds. As complementary
results, sugar content, titratable acidity, pH, and total soluble solids were evaluated |
Palavras-Chave: |
ACTIVE COMPOUNDS; CULTIVATION SYSTEM; F-FLAVICARPA; FLAVOR CHEMISTRY; Passiflora alata Curtis; TOTAL ANTIOXIDANT ACTIVITY. |
Thesaurus Nal: |
passion fruits. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
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Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Acre; Embrapa Rondônia. |
Data corrente: |
15/08/2017 |
Data da última atualização: |
26/04/2022 |
Tipo da produção científica: |
Documentos |
Autoria: |
MUNARETTI, A. M.; WADT, L. H. de O.; PAPA, D. de A. |
Afiliação: |
Alisson Mello Munaretti, Universdade Federal do Acre (Ufac); LUCIA HELENA DE OLIVEIRA WADT, CPAF-AC; DANIEL DE ALMEIDA PAPA, CPAF-AC. |
Título: |
Passo a passo para o mapeamento de produtos florestais não madeireiros com o uso de tecnologia GNSS. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Porto Velho: Embrapa Rondônia, 2016. |
Páginas: |
55 p. |
Série: |
(Embrapa Rondônia. Documentos, 162). |
ISSN: |
0103-9865 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O principal objetivo desse documento é contribuir para novas formas de mapeamento dos recursos florestais não madeireiros, considerando que a metodologia aqui apresentada poderá sofrer adaptações conforme a realidade local. Além disso, o método apresentado pode ser adotado tanto em propriedades rurais como em Unidades de Conservação de Uso Sustentável e Terras indígenas. |
Palavras-Chave: |
Produto florestal não madeireiro (PFNM); Terra indígena; Unidade de conservção. |
Thesagro: |
Inventário Florestal; Sensoriamento Remoto; Sistema de Informação Geográfica. |
Thesaurus NAL: |
Forest inventory; Geographic information systems; Global positioning systems; Nontimber forest products; Remote sensing. |
Categoria do assunto: |
K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/162729/1/Doc-162-Passo-a-passo-para-o-mapeamento.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Acre (CPAF-AC) |
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